VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: keepers

17 mei 2022 om 12:00

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. Onze community kiest welke spelers de elf plekken in gaan nemen. Wie verdient onder de lat te staan?

Justin Bijlow (Feyenoord)
Het seizoen 2021/2022 gaat de boeken in als de voetbaljaargang waarin Bijlow zich bewees als eerste doelman bij Feyenoord en vooral bij het Nederlands elftal. De Rotterdammer is, mits fit, de beste keeper die 'we' hebben en maakt vooral indruk met al zijn gewonnen één-op-ééns en als heerser in de lucht. Maar ja, mits fit. Dit seizoen kwam de 24-jarige Bijlow opnieuw maar tot 22 wedstrijden in de Eredivisie. Om de top te halen, moet de blessuregevoeligheid eruit.

Janis Blaswich (Heracles Almelo)
Zou Heracles op de zestiende plek geëindigd zijn als Blaswich gewoon fit was gebleven en alle 34 wedstrijden had gekeept? Wij durven hem wel aan: dat was niet gebeurd. De Duitser was als aanvoerder ontzettend belangrijk voor de Almeloërs en zijn ervaring, leiderschap en vooral keeperskwaliteiten werden in de laatste weken node gemist. Na dit seizoen verkast Blaswich naar RB Leipzig en dat is een mooie beloning voor zijn goede jaren op Erve Asito.

Mattijs Branderhorst (NEC)
Vraag iemand in of rondom het Goffertstadion wie voor hem of haar de NEC'er van het seizoen was en iedereen zal zeggen dat dat Branderhorst is. De goalie uit Tiel verdiende vorig jaar, toen de Nijmegenaren nog een treetje lager speelden, zijn basisplaats en haalt dit seizoen het Eredivisie-niveau moeiteloos. Mede dankzij de reddingen, de degelijkheid en de organiserende kwaliteiten van Branderhorst deed NEC lang mee om een ticket voor de play-offs om Europees voetbal.

Andries Noppert (Go Ahead Eagles)
Meer dan twee meter lang zijn is voor een keeper een hele prettige bijkomstigheid. Je moet echter ook maar weten hoe je je lengte het beste in kan zetten onder de lat en dat weet Noppert heel erg goed. De Fries kreeg in januari van dit jaar plots de voorkeur boven Warner Hahn en hij heeft het vertrouwen van trainer Kees van Wonderen dubbel en dwars waargemaakt. Volgend seizoen mag Noppert zijn kunsten, opnieuw met Van Wonderen als trainer, gaan vertonen in Heerenveen.

Remko Pasveer (Ajax)
Er heersten heel veel twijfels bij de Amsterdamse achterban toen Pasveer, 37 jaar oud en net overgekomen van Vitesse, het doel bij Ajax moest gaan verdedigen na de blessure van Maarten Stekelenburg. De Tukker had even tijd nodig om te wennen, maar kweet zich daarna uitstekend van zijn taak. In zijn eerste twaalf competitiewedstrijden kreeg Pasveer maar één goal tegen en ook in de Champions League bewees de goalie over het gewenste niveau te beschikken. Zijn blessure in februari 2022 heeft Ajax duidelijk pijn gedaan.

Lars Unnerstall (FC Twente)
Het verhaal van Unnerstall is bekend: PSV wilde niet met hem door en zag meer in Joël Drommel van FC Twente, waarna de Duitser de omgekeerde weg bewandelde. Waar Drommel flopte in het Philips Stadion, bewees Unnerstall dat de Eindhovenaren hem nooit hadden moeten laten gaan. De nodige punten die Twente dit seizoen pakte, zijn toe te schrijven aan de sterke Duitser en daarmee is het halen van Europees voetbal voor een groot deel op zijn conto te schrijven.

Wie verdient het plekje in het Elftal van het Jaar van VP? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!