'MMA-vechter als verdachte verhoord in zaak rondom dood van Lukoki'

'MMA-vechter als verdachte verhoord in zaak rondom dood van Lukoki'

17 May - 11:53
46

MMA-fighter Victor K. - beter bekend als 'Tigri' - is door de politie verhoord als verdachte in het onderzoek naar de dood van Jody Lukoki. Dat meldt De Telegraaf dinsdag. K. wordt verdacht van mishandeling van de oud-speler van onder meer FC Twente, PEC Zwolle en Ajax.

Op 9 mei kwam Lukoki om het leven, nadat hij een week eerder mogelijk mishandeld werd. Naar verluidt hebben meerdere getuigen dat gemeld. Eén van de mensen die bij het incident aanwezig zou zijn geweest, is vechtsporter Victor K. uit Almere.

De advocaat van K., Jan-Hein Kuijpers, reageert op dat nieuws. "Er is op een feest onenigheid geweest tussen Lukoki en familieleden", begint hij. "Mijn cliënt gaf mensen een lichte bitch-slap om ze tot de orde te roepen en escalatie te voorkomen. Dat is alles. En mij is duidelijk verteld door de politie dat de dood van Lukoki niet het gevolg is van een mishandeling, maar van een bacteriële infectie."

Volgens zaakwaarnemer Menno Groenveld is de familie van Lukoki ervan overtuigd dat hij door mishandeling om het leven is gekomen. De politie stelt dat dit nog niet zeker is.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s