Overmars-vergissing speelt mogelijk rol in Ajax-exit Gravenberch: 'Dat irriteerde'

Overmars-vergissing speelt mogelijk rol in Ajax-exit Gravenberch: 'Dat irriteerde'

17 mei - 13:01
157

De vader van Ryan Gravenberch - Ryan Gravenberch senior - gaat in een uitgebreid interview met Ajax Showtime in op de aanstaande transfer van zijn zoon. Gravenberch senior bevestigt dat de middenvelder naar alle waarschijnlijkheid naar Bayern München vertrekt, terwijl hij Ajax in de eerste instantie niet wilde verlaten.

In gesprek met Ajax Showtime onthult Gravenberch senior dat zijn zoon aanvankelijk geen plannen had om Ajax te verlaten. De interesse van Bayern en een vergissing van Marc Overmars brachten daar echter verandering in. Overmars zei dat Ajax het contract van Gravenberch via een optie automatisch kon verlengen. "Dat optie-verhaal heeft Ryan best wel geïrriteerd", vertelt Gravenberch senior. "Hij voelde zich niet helemaal serieus genomen. Hij lag nog even lang vast als Martínez, maar met Martínez was alles geregeld en die verlengde in die tijd heel snel zijn contract."

"Dat wilde Ryan ook, maar volgens ons heeft Ajax zich vergist en dachten ze dat hij sowieso al een optie in zijn contract had om te verlengen", zegt de vader van de Ajax-middenvelder. "Die optie is er niet. Geen idee waar dat vandaan komt, maar daardoor dachten ze wellicht dat er geen haast bij geboden was. Precies in die periode gingen wij echter voor het eerst met Bayern om tafel. Toeval of niet; zij zijn precies op het juiste moment in het gat gesprongen dat Ajax liet vallen. Dat is langzaam gaan broeien tot iets heel concreets. Bayern was vanaf het eerste moment op een missie."

Inmiddels heeft Gravenberch een 'fantastische aanbieding' op zak van Ajax, stelt Gravenberch senior. De Amsterdammers zijn echter te laat: de Oranje-international heeft zijn zinnen op Bayern gezet. "Hij is een gevoelsmens en kreeg uiteindelijk een beter gevoel bij het plan van Bayern. Hij heeft er goed over nagedacht. Ik heb het hem vaak gevraagd, want ik weet hoe goed hij het bij Ajax heeft en denk ook zeker dat hij nog heel veel kan leren hier. Maar hij voelt dat dit nu een goede volgende stap in zijn carrière is. (...) De onderhandelingen zitten in de laatste fase."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie