Voormalig publiekslieveling Everton kritisch: 'Probleem Heracles ligt op het veld'

Voormalig publiekslieveling Everton kritisch: 'Probleem Heracles ligt op het veld'

18 May - 13:46
25

Dat Heracles Almelo moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie doet Everton Ramos da Silva pijn. De 38-jarige spits volgt zijn oude club nog altijd op de voet en legt de verantwoordelijkheid bij de spelers.

Volgens Everton moet Heracles woensdagavond 'vechten en winnen' tegen Excelsior. "Ik ben er echt van geschrokken, had dit niet niet verwacht en baal ook enorm", zegt de Braziliaan tegen TC Tubantia. "Natuurlijk hadden we een penalty moeten krijgen, maar dat moet je niet eens nodig hebben. Zo’n wedstrijd tegen Sparta moet je gewoon winnen."

Everton denkt wel te weten waar de problemen liggen. "Dit komt niet door de club. Intern is alles goed geregeld, financieel staat Heracles er goed voor. Het probleem ligt op het veld, denk ik. De spelers moeten gewoon doen wat ze moeten doen", is de voormalig publiekslieveling hard voor de selectie van interim-trainer René Kolmschot. "Niet in paniek raken, maar rustig blijven en vechten binnen de lijnen."

'Wormuth vakkundig geslachtofferd'
Ook oud-doelman Arend Steunenberg wijst naar de spelers. "Zij hebben nu de verantwoordelijkheid gepakt door de trainer (Frank Wormuth, red.) vakkundig te slachtofferen. Dat kun je moedig noemen, maar het is ook heel gevaarlijk. Nu is het aan hen. Er wordt nu iets anders gevraagd dan mooi voetbal. Er moet een team staan dat wil vechten voor de toekomst van de club en voor het behoud van banen. Dat is de druk die de spelers zichzelf hebben opgelegd en nu mogen ze het laten zien."

Heracles en Excelsior trappen om 18.45 uur af op Woudestein. De return in Almelo is over drie dagen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s