Nederlands elftal komt te vroeg: 'Mijn omgeving maakt er wel eens grapjes over'

Nederlands elftal komt te vroeg: 'Mijn omgeving maakt er wel eens grapjes over'

18 May - 15:12 Laatste update: 15:14
25

Bjorn Meijer was vrijwel het hele seizoen een vaste kracht bij FC Groningen en dwong daarmee een transfer naar Club Brugge af, maar het Nederlands elftal zit nog niet in zijn hoofd. De negentienjarige back durft wel stiekem te hopen.

Meijer maakt voor zes miljoen euro de overstap naar de Jupiler Pro League en komt door het landskampioenschap van Club Brugge volgend seizoen ook uit in de Champions League. Aan Oranje denkt hij desondanks nog niet. "Nou, m'n omgeving maakt er weleens grapjes over… Maar ik vrees ervoor", laat hij optekenen door Het Nieuwsblad. Dit seizoen maakte Meijer zijn opwachting in Nederland O19, maar voor Jong Oranje kwam hij nog niet uit. "Op termijn wil ik natuurlijk een vaste waarde worden in de nationale ploeg, maar met dat WK houd ik geen rekening."

De jongeling beleefde bij Groningen een razendsnelle ontwikkeling op linksback. In de jeugd was hij namelijk nog rechtsbuiten, zegt hij. "En dus keek ik altijd naar Robben, zeker als Groninger", vervolgt hij. "Qua mentaliteit is hij nog steeds mijn voorbeeld en het was geweldig dat ik op het einde van zijn carrière nog even met hem heb kunnen trainen. Maar op mijn vijftiende ben ik dus geswitcht naar linksback en op die positie kijk ik vooral naar Andy Robertson van Liverpool. Die blijft ook altijd maar gaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s