Advocaat ziet voormalig pupil schitteren: 'Dan kan hij niet meer kapot daar'

Advocaat ziet voormalig pupil schitteren: 'Dan kan hij niet meer kapot daar'

18-05-2022 16:55
19

Dick Advocaat zit woensdagavond als supporter van Giovanni van Bronckhorst te kijken naar de Europa League-finale tussen Rangers FC en Eintracht Frankfurt. De Rangers-manager kan Advocaat aflossen als laatste Nederlandse trainer met een Europese prijs.

De 74-jarige Hagenaar won in 2008 met Zenit St. Petersburg de Eruopa League en is daarmee de laatste Nederlandse oefenmeester met een Europese troffee. Advocaat is erg gesteld op Van Bronckhorst en gunt hem daarom de Europa League-eindzege. "Giovanni is een geweldige jongen", steekt hij van wal in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik hoop heel erg dat hij Eintracht Frankfurt verslaat. Die finale halen is al prachtig. Maar als hij Rangers, waar ik als voormalige trainer ook een heel goed gevoel bij heb, die prijs kan bezorgen, dan kan hij niet meer kapot daar."

"Dat hij mij uit de boeken zou spelen, is geen enkel probleem", vervolgt Advocaat. "Dat verdient hij als hij wint gewoon." De twee werkten in het verleden twee keer samen. Bij Rangers had Advocaat Van Bronckhorst onder zijn hoede als speler. Jaren later fungeerde eerstgenoemde als klankbord voor de 106-voudig international bij Feyenoord.