VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: centrale verdedigers

20 mei om 12:15
Laatste update: 20 mei om 13:02

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. Onze community kiest welke spelers de elf plekken in gaan nemen. Wie waren de beste centrale verdedigers? Dit zijn de genomineerden, op alfabetische volgorde.

Sven van Beek (sc Heerenveen)
Van Beek is vaak belachelijk gemaakt omdat hij nog wel eens een eigen doelpunt wil maken, maar je kunt er niet omheen dat hij een uitstekend seizoen achter de rug heeft. Geen Messi-achtig voetbal van Van Beek, die doet waar hij goed in is en dat is achterin zijn mannetje staan. Klasse gedaan.

Olivier Boscagli (PSV)
Boscagli heeft veel moeten doen om de twijfels bij de PSV-aanhang weg te nemen, maar heeft zich weten te ontpoppen tot sterkhouder in het elftal van Roger Schmidt. Het spel onder Schmidt is ook anders dan onder Mark van Bommel en lijkt Boscagli beter te passen. Toen de Fransman geblesseerd raakte, werd hij meteen gemist.

Danilho Doekhi (Vitesse)
De topclubs hadden hem in het vizier, maar Doekhi rondde deze week een prachtige transfer af naar het Duitse Union Berlin. Doekhi is het voorbeeld van een speler die niet doorbrak bij een topclub, maar via-via alsnog in een topcompetitie terecht is gekomen.

Lisandro Martínez (Ajax)
Als de spelers van Ajax het lieten afweten, was Martínez daar om de boel op te schudden. Hij is een van de kleinste verdedigers van de Eredivisie, maar zijn zwakte is nooit boven komen drijven. Het gif dat Martínez met zich meebrengt is voor Ajax onmisbaar gebleken. Ajax mag de handjes dichtknijpen als hij nog een jaar blijft.

Melle Meulensteen (RKC Waalwijk)
Gehaald worden als nummer tien, doorbreken als centrale verdediger. Meulensteen heeft een belangrijke rol gespeeld in de handhaving van RKC in de Eredivisie. Werd gehaald als nummer tien, maar brak door als centrale verdediger. Staat in de belangstelling van meerdere clubs uit de Eredivisie en dat is niet voor niets.

Robin Pröpper (FC Twente)
De pikante overstap maken van Heracles Almelo naar aarstrivaal FC Twente, ook daar alles spelen en meteen aanvoerder worden: dat kunnen alleen de groten der aarde. Pröpper heeft een uitstekend seizoen achter de rug en mede dankzij hem heeft Twente de vierde plaats in de Eredivisie bemachtigd. We vergeten bijna te benoemen dat Pröpper ook nog eens vijf keer gescoord heeft.

Marcos Senesi (Feyenoord)
AS Roma? SSC Napoli? Internazionale? Zomaar wat clubs die de afgelopen maanden in verband gebracht zijn met Senesi. Terecht, want de Argentijn doet het - op wat mindere fases na - uitstekend en levert Feyenoord ongetwijfeld een miljoenenbedrag op. Feyenoord moet hem daar deze zomer wel voor verkopen: Senesi heeft na dit seizoen een aflopend contract.

 

Jordan Teze (PSV)
Opgeleid als rechtsback, maar maakt de meeste indruk als centrale verdediger. Dé PSV-revelatie van vorig seizoen moest een pas op de plaats maken en als hij speelde, werd hij ingezet als rechtsback. Na het wegvallen van André Ramalho pikte Teze echter stoïcijns de draad op, ging hij rustig door met waar hij vorig seizoen gebleven was en pikte hij zelfs zijn eerste goaltje als prof mee. Nog twee jaar onder contract, met Teze kan PSV nog wel een tijdje vooruit.

Jurriën Timber (Ajax)
Dit spreekt voor zich. Timber is pas negentien jaar, maar speelt ontzettend volwassen, dapper en nagenoeg foutloos en zit niet voor niets in het Nederlands elftal. Als Ajax slim is, trekt het alles uit de kast om Timber nog een jaar te behouden. Makkelijk zal dat niet worden, want de topclubs hebben hem al in het vizier. 

Gernot Trauner (Feyenoord)
A.k.a 'De Kale Kletser'. Uitstekend gescout door Feyenoord. Trauner is onmisbaar in het hart van de verdediging en vormt een koningskoppel met Marcos Senesi. Hij houdt niet alleen tegen en rost de ballen weg wanneer dat moet, maar vindt ook in balbezit vaak de juiste oplossing. Precies zoals Slot het graag ziet.

Wie verdient een plekje in het Elftal van het Jaar van VP? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!