Debuut Veerman tijdens kermis, dankzij Kwakman: Joey, je moet komen trainen

Debuut Veerman tijdens kermis, dankzij Kwakman: "Joey, je moet komen trainen"

19 mei - 12:28 Laatste update: 12:44
9

Joey Veerman debuteerde in 2016 op zijn zeventiende bij FC Volendam. Dat had hij te danken aan ESPN-analist Kees Kwakman, die toen zijn teamgenoot was bij Het Andere Oranje.

Veerman maakte in september 2016 tegen VVV-Venlo zijn debuut als prof, op het moment van de jaarlijkse kermis in Volendam. "De kermis is nogal een ding bij ons natuurlijk. En Kees belde mij, volgens mij was het op maandagochtend. Die zei: Joey, je moet komen trainen bij het eerste, want ik denk dat je gaat spelen vrijdag. Alleen: de trainer (Robert Molenaar, red.) had mij niets gezegd…", aldus Veerman in het ESPN-programma Mirror Talk. "Ik dacht: ik ga niet uit mezelf. Maar het gebeurde wel."

Later verkaste Veerman naar sc Heerenveen en naar PSV, maar de band met zijn geboortedorp bleef bestaan. "Ik ben er nu uiteindelijk pas drie maanden, dat ik fulltime in Eindhoven woon." Tijdens zijn Heerenveen-tijd bleef hij heen en weer pendelen, hoewel hij ook een woning in Friesland had. "Dan bleef ik ongeveer drie keer in de week, als we bijvoorbeeld twee keer trainden. Op een gegeven moment ga je eraan wennen, dan is het niet zo’n probleem meer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie