'Geen gekke dingen', wel driejarig contract Büttner (33): 'Komt niet voor 't geld'

19 mei om 12:58

De Graafschap liep twee seizoenen op rij op schlemielige wijze promotie mis, maar is vorig seizoen ver teruggevallen. Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp mikt op revanche, maar benadrukt dat de bomen in Doetinchem niet tot in de hemel groeien.

De begroting van De Graafschap zal rond de 7,5 miljoen euro blijven hangen. "We moeten scherper aan de wind zeilen, waarbij we echt geen gekke dingen kunnen doen. Ik verwacht op dit moment nog geen drastische maatregelen, maar dus ook geen grote groei", laat hij weten aan Omroep Gelderland. Dat de 33-jarige Alexander Büttner een driejarig contract heeft getekend, past echter wel binnen de mogelijkheden. "Laat ik dit zeggen, Alexander komt niet naar De Graafschap voor het geld. Natuurlijk hebben we hem een respectabele aanbieding gedaan. We zijn vooral ontzettend blij met hem. Hij kan een uithangbord worden."

De nummer negen van het reguliere Keuken Kampioen Divisie-seizoen vertrouwt echter op zijn trouwe achterban. "De eerste signalen die ik ontvang is dat sponsoren aanblijven en onze supporters weer een seizoenkaart kopen", aldus Ostendorp. "Ik verwacht stabiliteit waarbij we een goede selectie kunnen neerzetten." Trainer Adrie Poldervaart mag deze selectie naar zijn hand zetten: hij is de definitieve opvolger van de in maart ontslagen Reinier Robbemond. "Het heeft helaas onvoldoende gepast. We zijn dankbaar dat Jan Vreman daarna de rust heeft teruggebracht."