Ajax ziet doelman (20) na negen jaar vertrekken: 'Het is tijd voor iets nieuws'

Ajax ziet doelman (20) na negen jaar vertrekken: 'Het is tijd voor iets nieuws'

19 May - 18:57
53

Calvin Raatsie gaat vertrekken bij Ajax. De twintigjarige doelman beschikte over een aflopend contract en verlengt dus niet in Amsterdam. Raatsie speelde in totaal negen jaar voor Ajax.

Raatsie werd een aantal jaar geleden een grote toekomst voorspeld. Hij behoorde ook tot de talentvolle Oranje-lichting, die in 2019 vierde werd op het WK Onder 17. Raatsie wist bij Ajax echter nooit serieus aanspraak te maken op een vast plekje in het eerste elftal. Daarnaast moest hij bij Jong Ajax Jay Gorter en Charlie Setford regelmatig voor zich dulden.

Een maand geleden werd al duidelijk dat Raatsie zou vertrekken bij Ajax. Nu heeft de sluitpost dat op zijn Instagram-account bevestigd. 'Na negen jaar bij Ajax is het tijd voor iets nieuws, in deze fase van mijn carrière', schrijft de jeugdinternational. 'Ik heb hier veel geleerd, mooie momenten beleefd, veel prijzen gewonnen en hele goede vrienden gemaakt. Ik wil Ajax, trainers, teamgenoten en alle anderen bedanken die mij hebben geholpen om de persoon en speler te worden die ik nu ben.'

Het is nog niet duidelijk waar Raatsie zijn loopbaan voortzet. De goalie kan rekenen op interesse uit binnen- en buitenland.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Calvin Raatsie (@calvinraatsie)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s