'Malacia tackelde dat het een lieve lust was, dat je denkt: doe even rustig...'

'Malacia tackelde dat het een lieve lust was, dat je denkt: doe even rustig...'

20 May - 08:45
129

Feyenoord kampte na de laatste competitiewedstrijd tegen FC Twente met diverse pijntjes, maar daar is tijdens het Conference League-trainingskamp in Portugal weinig van te merken. Justin Bijlow, Gernot Trauner, Tyrell Malacia, Orkun Kökcü en Reiss Nelson trainen weer volop mee, in aanloop naar de finale tegen AS Roma.

De meegereisde Voetbal International-journalist Martijn Krabbendam ziet dat er fel getraind wordt in Lagos, ook door het bovengenoemde vijftal. "Ik vond Malacia behoorlijk fit tijdens de training. Ze deden alles mee en Malacia tackelde alsof het een lieve lust was. Dat je denkt: nou jongen, over een paar dagen speel je de finale, doe even rustig… Maar dat zit niet in zijn spel opgesloten, dus hij geeft alles en je ziet dat hij alles kan doen. En dat geldt ook voor die anderen."

Trainer Arne Slot hintte ook op een basisplek voor keeper Bijlow, hoewel hij twee maanden niet gespeeld heeft. "Op basis van wat we hebben gezien tijdens de training, is die kans groot. Ik begreep een aantal dagen hiervoor al dat hij al een tijdje fit is en op de keeperstraining alles meedoet. Maar nu zagen we hem ook voor het eerst zelf in de partij: hij maakt de indruk alsof hij niet geblesseerd is geweest. Hij coacht, hij beweegt soepel, hij is mobiel, hij heeft goede reddingen. Nogmaals, als er niets geks gebeurt, kun je ervan uitgaan dat hij gewoon speelt tegen AS Roma", aldus Krabbendam.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s