FC Utrecht is gedrag deel harde kern spuugzat: 'Heel triest dat dit gebeurt'

FC Utrecht is gedrag deel harde kern spuugzat: 'Heel triest dat dit gebeurt'

20 May - 17:02
85

Willem Janssen heeft zich geërgerd aan een deel van de FC Utrecht-aanhang, dat tijdens het duel met Vitesse (3-1) met bier gooide. De aanvoerder vindt het jammer dat een paar supporters de club in een kwaad daglicht stelt. 

In het kader van play-offs voor Europees voetbal speelde Utrecht donderdagavond thuis tegen Vitesse. Janssen spuwt zijn gal over de fans die zich schuldig hebben gemaakt aan de misdragingen. "Gek word je ervan", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Kijk, 99 procent van de Bunnik Side is geweldig. Ook tegen Vitesse was de sfeer weer waanzinnig mooi. Maar steeds weer dat bier gooien? Ik snap oprecht het nut er niet van om dit soort gedrag te vertonen."

Janssen stelt dat de ploeg er niet beter van gaat spelen en zelf benadeeld wordt. "Zelf kreeg ik ook een aansteker naar mijn hoofd geslingerd, al zal dat vermoedelijk niet de bedoeling van ze zijn geweest. Heel triest dat dit gebeurt." De centrumverdediger krijgt bijval van interim-trainer Rick Kruys. "Ze zijn ooit ergens met dat biergooien begonnen en nu zie je het bij zo’n beetje elke club gebeuren. Een heel vervelende trend. Laten we hopen dat we snel klaar zijn met dit soort onzin. Iedereen baalt ervan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s