De Telegraaf: 'Als passief Ajax zo doorgaat, grijpt het naast Wijndal'

De Telegraaf: 'Als passief Ajax zo doorgaat, grijpt het naast Wijndal'

20 May - 18:32 Laatste update: 19:17
328

Ajax lijkt de strijd om Owen Wijndal uit handen te geven. Althans, dat stelt clubwatcher Mike Verweij. De AZ-aanvoerder wil naar verluidt graag de overstap maken naar de landskampioen, maar een transfer naar een buitenlandse club ligt op dit moment meer voor de hand. 

In de Kick-Off Voetbalpodcast van De Telegraaf vertelt Verweij over de laatste ontwikkelingen bij Ajax. "Er zijn in die zin ontwikkelingen, dat H2 (technisch directeurs Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, red.) toch niet alles goed aanpakt, want Ajax dreigt door een beetje te slapen naast Owen Wijndal te grijpen", onthult de journalist. "Ajax geeft niet thuis en is nogal passief. Die jongen wil heel graag naar Ajax en heeft ook bij zijn management aangegeven hoe dat te realiseren is."

Toch lijkt de naar verwachting vertrekkende AZ-aanvoerder naar het buitenland te verkassen. "Inmiddels wordt er gesproken met grote buitenlandse clubs. Als Ajax zo doorgaat, grijpt de club ernaast", aldus Verweij, die weet dat Wijndal tien miljoen euro moet kosten. "Ik denk dat er intern iets speelt. Een commissaris zal niet overtuigd zijn, want het contact naar Wijndal is nogal passief."

Verweij wil niet onthullen welke clubs er verregaande interesse hebben in Wijndal. "Clubs uit grote competities", zegt hij wel. "Of het echt grote clubs zijn? Een Champions League-deelnemer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s