Ten Hag wijst grootste dieptepunt aan in 4,5 jaar Ajax: Een litteken

Ten Hag wijst grootste dieptepunt aan in 4,5 jaar Ajax: "Een litteken"

21 May - 12:40
197

Erik ten Hag heeft bij Ajax een prestatie van jewelste geleverd, maar 8 mei 2019 zal hij nooit meer vergeten. Op die dag werd Ajax uitgeschakeld in de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur.

Ook Ajax-fans zullen het nooit vergeten: in de laatste seconden van de blessuretijd ging het mis. "Dat blijft een litteken", zegt Ten Hag in een groot interview met Ajax TV. "Natuurlijk had niemand de halve finale van de Champions League verwacht, maar eigenlijk zou het wel moeten. Het was zo ontzettend bitter. We waren op dat moment niet rijp genoeg om het te realiseren. We stonden op de drempel en hadden hem moeten pakken. We hadden het verdiend, maar hebben hem niet binnengesleept."

Ten Hag kreeg na afloop de nodige kritieken. "Al die meningen die gevormd werden, dat we defensiever hadden moeten wisselen etc.. Dat past al niet bij de filosofie van Ajax, die ons daar juist heeft gebracht. Daar moet je juist aan vasthouden."

"Het verwijt was dat we defensief moesten wisselen, maar dat deden we met een dubbele back en een extra verdediger (Magallán, red.). De extra verdediger gleed juist uit, waardoor Spurs in de situatie kwam om te scoren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s