Diep gevallen Sunderland kan eindelijk weer eens juichen met promotie

Diep gevallen Sunderland kan eindelijk weer eens juichen met promotie

21 May - 18:05
37

Wat een moment voor Sunderland: The Black Cats keren weer terug in het Championship. Op Wembley werd de promotiewedstrijd tegen Wycombe Wanderers zaterdag met 2-0 gewonnen.

Sunderland degradeerde in 2017 uit de Premier League en daalde een jaar later zelfs af naar de League One. Het verval van de roemruchte club werd ook nog eens gevangen in een Netflix-documentaire. De club heeft nu eindelijk weer wat te juichen. 

De ploeg van manager Alex Neil kwam meteen sterk uit de startblokken. Al na twaalf minuten was het raak via Elliot Embleton, die vanaf de middenlijn opkwam en succesvol uithaalde. Wycombe-doelman David Stockdale zat helemaal mis. Sunderland had de overhand, maar kort na rust ging het bijna mis: Sam Vokes dook plots voor het doel van Anthony Patterson op, maar legde het af.

Bij Wycombe viel vervolgens FIFA-cultheld Adebayo Akinfenwa, die zijn laatste wedstrijd speelde, in om wat te forceren, maar de beslissende goal viel aan de andere kant. Ross Stewart verraste Stockdale met een schot in de verre hoek: 2-0. Daardoor is het eindelijk weer eens feest voor de Sunderland-fans.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s