Van Bronckhorst spoelt Europese kater weg en wint eerste prijs met Rangers

Van Bronckhorst spoelt Europese kater weg en wint eerste prijs met Rangers

21-05-2022 18:40
42

Giovanni van Bronckhorst heeft het seizoen toch nog afgesloten met een prijs bij Rangers FC. De Nederlandse manager legde zaterdag met zijn ploeg beslag op de Scottish Cup. In de finale werd Hearts na verlenging verslagen: 2-0.

Rangers dolf woensdag pas na strafschoppen het onderspit tegen Eintracht Frankfurt in de eindstrijd van de Europa League. Drie dagen na die slijtageslag stond er alweer een prijs op het spel en opnieuw moesten The Gers diep gaan. Na negentig minuten hielden beide teams elkaar nog in evenwicht op Hampden Park, waardoor een verlenging nodig was: 0-0.

Daarin maakte de ploeg van Van Bronckhorst wel snel het verschil. Invaller Jack Ryan (foto) brak de ban. Drie minuten later gooide Scott Wright het duel in het slot. Van Bronckhorst heeft zijn eerste prijs daarmee binnen als trainer van Rangers FC, waar hij in november Steven Gerrard opvolgde. De topclub uit Glasgow moest de landstitel dit seizoen aan aartsrivaal Celtic laten.

Als speler boekte Van Bronckhorst ook al succes met Rangers. Tussen 1998 en 2001 veroverde de Nederlander tweemaal de Scottish Cup, twee Schotse landstitels en de Schotse League Cup. Als trainer heeft Van Bronckhorst nu zes prijzen op zijn palmares staan na de landstitel, KNVB Beker (twee) en Johan Cruijff Schaal (twee) met Feyenoord.