De kogel is door de kerk: Mbappé wijst Real af en blijft bij PSG

De kogel is door de kerk: Mbappé wijst Real af en blijft bij PSG

21 May - 20:51 Laatste update: 21:02
111

Kylian Mbappé blijft Paris Saint-Germain trouw. De 23-jarige aanvaller heeft zaterdag een einde aan de transfersoap gemaakt door zijn contract in het Parc des Princes te verlengen. Real Madrid blijft na maanden van onderhandelen met lege handen achter.

Het is een dreun voor de Koninklijke, dat lang de beste papieren leek te hebben om Mbappé transfervrij over te nemen. Op het allerlaatste moment knokte PSG zich echter terug in de race. De Franse kampioen maakt kort voor het laatste Ligue 1-duel van het seizoen tegen Metz bekend dat de sterspeler zijn aflopende contract heeft verlengd. Hij ligt nu tot medio 2025 vast.

Mbappé kwam in 2017 voor liefst 180 miljoen euro over van AS Monaco. Hij werd onder meer vier keer kampioen met PSG, maar daar leek het ook bij te blijven. De Franse wereldkampioen flirtte langdurig met Real Madrid, maar gaat nu toch in op de lucratieve aanbieding van zijn club. "Ik ben heel blij om het avontuur hier voort te zetten met PSG. Dit is mijn thuis, mijn stad. Ik zal bij PSG blijven om samen meer titels te winnen", laat hij weten.

De Qatarese eigenaren trokken naast Mbappé de buidel voor sterren als Neymar en Lionel Messi, maar de belangrijkste prijs ontbreekt nog altijd. Dit seizoen strandde de ploeg van coach Mauricio Pochettino al in de achtste finale van de Champions League. Uitgerekend Real Madrid was te sterk.

In het Estadio Santiago Bernabéu had Mbappé het nieuwe uithangbord moeten worden. Het nieuws is de Spaanse grootmacht dan ook rauw op het dak gevallen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s