Martens moet meerdere erkennen in Van de Donk en verliest Champions League-finale

Martens moet meerdere erkennen in Van de Donk en verliest Champions League-finale

21 May - 21:22
13

Olympique Lyon heeft voor de achtste keer in de clubhistorie de Champions League voor vrouwen gewonnen. De Franse club, waar Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola negentig minuten op de bank zaten, versloegen het FC Barcelona van Lieke Martens met 3-1. 

In de eigen competitie won de vrouwentak van Barcelona dertig van de dertig wedstrijden, maar zaterdagavond werd al snel duidelijk dat Lyon de winnende reeks wilde doen stokken. Na zes minuten zette Amadine Henry de Fransen met een geweldige knal op voorsprong en na ruim twintig minuten spelen verdubbelde voormalig wereldvoetbalster van het jaar Ada Hegerberg de marge. Catarina Macario tekende na een halfuur voor de derde Lyon-treffer, waardoor het duel voor rust gespeeld was.

Barcelona-sterspeelster en Ballon d'Or-winnares Alexia Putellas bracht de spanning nog voor rust terug, al kwam de spanning geen enkel moment meer terug in het duel. Martens, die net weer volledig fit is, viel na een uur spelen in bij Barcelona, maar kon ook het tij niet keren. Een remontada bleef uit, waardoor de Catalanen de Champions League-eindzege niet wisten te prolongeren. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s