'Mbappé-details gelekt: 130 miljoen euro tekenbonus, eigenaar portretrechten'

'Mbappé-details gelekt: 130 miljoen euro tekenbonus, eigenaar portretrechten'

21 May - 22:15 Laatste update: 23:06
110

Kylian Mbappé is dolblij met zijn contractverlenging bij Paris Saint-Germain. De Franse superster stelt dat hij nog niet uitgeleerd is in Parijs en hij grote successen wil najagen met de club. 

Vlak voor de aftrap van de wedstrijd tussen PSG en FC Metz bracht de grootmacht naar buiten dat Real Madrid was afgetroeft in de strijd om Mbappé. "Ik ben heel erg blij", zegt de hoofdrolspeler op de clubsite. "Op deze plek, die alles heeft om op het hoogste niveau te presteren, kan ik mij verder ontwikkelen. Daarnaast ben ik blij om langer in Frankrijk te spelen: het land waar ik geboren en opgegroeid ben."

De details in het contract van Mbappé zijn ook uitgelekt. De Fransman gaat naar verluidt vijftig miljoen euro per jaar verdienen, terwijl hij ook een tekenbonus van 130 miljoen euro opstrijkt. Daarbij: Mbappé zou de volledige eigenaar van de portretrechten worden.

Mbappé rept dat Parijs 'zijn huis' is, maar ook voorzitter Nasser Al-Khelaïfi is euforisch gestemd door de nieuwe verbintenis. "Dit is een uitzonderlijk moment in de geschiedenis van PSG", reageert hij. "Mbappé wordt de hoeksteen voor het project van de club, zowel binnen als buiten de lijnen. Ik ben heel trots en heel blij. We gaan de mooiste bladzijdes van de clubgeschiedenis tegemoet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s