'PSG grijpt in na verlenging Mbappé: Leonardo ontslagen, ook Pochettino moet weg'

'PSG grijpt in na verlenging Mbappé: Leonardo ontslagen, ook Pochettino moet weg'

22 May - 07:42
74

Paris Saint-Germain neemt afscheid van technisch directeur Leonardo en ook trainer Mauricio Pochettino krijgt vermoedelijk zijn congé. Volgens onder meer Le Parisien en RMC Sport luidt de contractverlenging van Kylian Mbappé een nieuw tijdperk in bij de Franse kampioen.

Leonardo kreeg het nieuws zaterdag voorafgaand aan het Ligue 1-duel met Metz, waarin Mbappé een hattrick noteerde, te horen. De Braziliaan ontbrak daarom al in het Parc des Princes tijdens de feestavond. Le Parisien en RMC Sport weten dat Luis Campos de belangrijkste kandidaat is om hem op te volgen. De Portugese bestuurder was in het verleden succesvol bij AS Monaco en Lille OSC en niet onbelangrijk, hij is een vriend van de familie Mbappé.

Leonardo trad in 2019 aan bij PSG, waarvoor hij ook als speler al uitkwam. De technisch directeur won onder meer twee landstitels met de club. Ondanks de financiële mogelijkheden wist hij echter geen team te vormen dat ook in de Champions League succesvol was. Dat laatste kost vermoedelijk ook Pochettino de kop. De Argentijn nam begin 2021 het stokje over van Thomas Tuchel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s