Kökcü trapte gaspedaal in na reprimande Slot: 'Per maand mooier op de foto'

Kökcü trapte gaspedaal in na reprimande Slot: 'Per maand mooier op de foto'

22 May - 08:26
112

Orkun Kökcü heeft dit seizoen een grote stap in zijn ontwikkeling gezet bij Feyenoord. De 21-jarige middenvelder besloot na een gesprek met trainer Arne Slot extra arbeid te verrichten en dat werpt zijn vruchten af.

Kökcü sloot afgelopen zomer later bij de selectie aan, waardoor hij tijdens het trainingskamp in Oostenrijk een achterstand had. "Dan moet je gas geven om aan te haken, al had ik er wel een kleine reprimande voor nodig", zegt de Turks international tegen Voetbal International. "Na FC Drita-uit kwam de trainer met me praten. Hij zei: Orkun, ik wil je fitter zien dan je nu bent."

Die boodschap was niet aan dovemansoren gericht. Kökcü ging met Tyrell Malacia mee naar de sportschool. Ook Lutsharel Geertruida en Reiss Nelson sloten aan. "Reiss is heel goed na de winterstop, dat is geen toeval, maar gewoon het gevolg van hard werken. Dit alles in samenspraak met de medische staf van Feyenoord, hè."

Kökcü zag al snel resultaat. "Al na een paar weken en niet alleen doordat je op het veld ineens meer kan brengen. Per maand stond ik mooier op de foto. Begin dit seizoen zag ik er nog uit als een jeugdspeler, tot mijn broer op een gegeven moment zei: Orkun, je begint nu op een man te lijken. Meer spieren, meer body, gewoon sterker. Veel meer atletisch ook. Je kunt nu goed zien dat ik er stá."

Ook de interesse neemt toe. Volgens VI zitten AC Milan, SS Lazio, AS Roma en Wolverhampton Wanderers op het vinkentouw. "Ik kijk nog niet verder dan de finale, maar áls ik vertrek, dan hopelijk wel met een prijs, dat is wat ik altijd heb gewild. Maar er is nog niks. Los van dat heeft Feyenoord ook wat te zeggen. Ik sta tot 2025 onder contract, heb het naar mijn zin en word nog steeds een betere voetballer hier."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s