De Mos velt oordeel: 'Hij is beter dan Tielemans en kan zo mee bij Ajax'

De Mos velt oordeel: 'Hij is beter dan Tielemans en kan zo mee bij Ajax'

22 May - 13:29 Laatste update: 13:37
89

Aad de Mos is zeer te spreken over de kwaliteiten van Hans Vanaken. De analist denkt dat de 29-jarige middenvelder in het kielzog van trainer Alfred Schreuder de overstap van Club Brugge naar Ajax aan zou kunnen.

Als het aan De Mos ligt, is Vanaken zelfs basisspeler bij de Rode Duivels tijdens de Nations League-wedstrijd tegen het Nederlands elftal. Hij slaat de 1.95 meter lange Belg zelfs hoger aan dan Youri Tielemans van Leicester City. "Vanaken is natuurlijk beter dan Tielemans", stelt de oud-trainer van onder meer Ajax en PSV in De Zondag. "Ik ben van dag één een fan van Vanaken en die jongen wordt nog steeds onderschat."

Volgens De Mos kan Vanaken een stap hogerop aan, terwijl Tielemans hem niet echt kon overtuigen. "Vanaken kan zo mee bij Ajax. Tielemans was tegen PSV twee keer ook al niet goed. Laat Vanaken Tielemans maar vervangen bij Leicester City, je zal het verschil wel zien. Vanaken moet zijn bescheidenheid van zich afgooien en een grote transfer maken", stelt hij.

Vanaken ligt nog tot medio 2025 vast en lijkt bij Club Brugge te blijven. Tielemans zou wel een transfer kunnen maken. Hij staat in de belangstelling van onder meer Arsenal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s