Feyenoord oogst lof: 'Net zo knap als Champions League-prestaties Ajax in 2019'

Feyenoord oogst lof: 'Net zo knap als Champions League-prestaties Ajax in 2019'

23 May - 08:21 Laatste update: 08:39
186

Ibrahim Afellay prijst Feyenoord de hemel in. Het bereiken van de Conference League staat volgens de oud-international op dezelfde hoogte als de Champions League-campagne van Ajax in 2019.

"Er wordt soms lacherig gedaan over de Conference League, maar ik vind de prestatie van Feyenoord net zo knap als de prestatie van Ajax in 2019, toen ze bijna de finale van de Champions League haalden", zei Afellay zondagavond bij Studio Voetbal.

"Als je terugdenkt aan die wedstrijd tegen Drita (tweede voorronde, red.) en dan bedenkt dat Feyenoord nu in de finale staat, dat is een ongekende prestatie. Als je het in zo'n korte tijd op de rails krijgt, dan is dat bewonderenswaardig."

Afellay denkt dat Feyenoord woensdag AS Roma verslaat, net als Pierre van Hooijdonk. "José Mourinho weet als geen ander hoe je finales moet spelen, maar Arne Slot is ook een trainer die resultaatgericht kan spelen. Wat aanvallend voetbal betreft heeft Slot een streepje voor. Feyenoord maakt een serieuze kans om te winnen. Dit is toch niet het AS Roma uit de tijd van Totti?"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s