'Robert wist al dat Bayern München hem wilde vervangen door Haaland'

'Robert wist al dat Bayern München hem wilde vervangen door Haaland'

23 May - 11:30 Laatste update: 12:33
60

De geruchten rond Erling Haaland hebben er indirect voor gezorgd dat Robert Lewandowski weg wil bij Bayern München. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Pini Zahavi tegen de Duitse krant BILD. Het botert niet meer tussen Bayern en Lewandowski.

Bayern wil graag door met Lewandowski, maar zag een miljoenenvoorstel geweigerd worden. De Poolse spits wil nu weg vanwege een gebrek aan vertrouwen, claimt Zahavi. "Robert is een zeer intelligent persoon, niet alleen de beste spits ter wereld. Hij weet precies wat er om hem heen gebeurt en wat Bayern van plan was", zegt Zahavi.

"Robert wist al dat Bayern hem wilde vervangen door Haaland. De vader van Erling bevestigde het zelfs en vertelde hem dat in een persoonlijk gesprek: mijn zoon komt voor 50 procent naar FC Bayern. De voetbalwereld is groot, maar er zijn geen geheimen. Ik zal een anekdote van vorig jaar vertellen. Ik kwam naar München voor een ontmoeting met Oliver Kahn, Hasan Salihamidzic en Marco Neppe (leiding Bayern München, red.). Ik zei tegen hen: wat vinden jullie van het verlengen van het contract van Robert? Het antwoord: nee, ja, nee, nee, nee, misschien... Aan het einde van het gesprek zei ik: als dat het geval is, verkoop hem dan volgende zomer."

Het antwoord van Bayern: Lewandowski was niet te koop. "Maar als er een bod van 120 miljoen euro komt, zullen we praten. Dat is ongeveer het bedrag dat Haaland in de zomer zou hebben gekost, inclusief alle vergoedingen en commissies. Ik hoop in ieder geval dat de verantwoordelijken en ook de raad van commissarissen er nog eens over zullen nadenken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s