PSV maakt werk van terugkeer De Jong: "We staan in nauw contact"

23 mei 2022 om 19:00

PSV maakt werk van een terugkeer van Luuk de Jong, zo vertelt technisch directeur John de Jong aan Voetbal International. De Eindhovenaren hebben contact met de 31-jarige spits.

De Jong speelde dit seizoen op huurbasis voor FC Barcelona. De 38-voudig international werd met de nodige scepsis ontvangen, maar wist - door enkele belangrijke doelpunten en zijn inzet - alsnog de Catalaanse harten te stelen. In 29 officiële duels, waarvan het merendeel als invaller, scoorde hij zeven keer en gaf hij één assist. Barça besloot de koopoptie desondanks niet te lichten, waardoor hij terugkeert naar Sevilla.

De Jong ligt nog één jaar vast, maar lijkt te mogen vertrekken. PSV heeft hem op de radar. "We staan in nauw contact met Luuk, daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen", laat De Jong weten. "Het is een goede spits die we met open armen zullen ontvangen als hij dat wil. Of het lukt, is afwachten, maar hij heeft niet direct nee gezegd tegen PSV. Spelers weten ook wat ze hier hebben. Ze doen mee om de titel, de Champions League-kwalificatie komt er aan, net als het WK in Qatar."

Gakpo en Sangaré
De PSV-directeur gaf ook al aan dat de club Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré hoopt te behouden. Voor de steunpilaren is vooral uit de Premier League interesse. "Maar ik denk dat we een reële kans hebben dat we zowel Gakpo als Sangaré kunnen behouden. We hebben geen verkoop nodig om de cijfers te redden", benadrukt hij.