Zahavi: 'Ik liet Schmidt mijn statistieken zien, maar hij was niet geïnteresseerd'

23 mei om 20:10

Het wisselsysteem van Roger Schmidt zat Eran Zahavi niet lekker. De bij PSV vertrokken spits kwam maar mondjesmaat negentig minuten in actie, terwijl hij daar naar eigen zeggen vaker recht op had. 

Zahavi heeft zijn laatste wedstrijd voor de Eindhovenaren gespeeld. In zijn vaderland laat hij zich in de podcast Frequent Traveler uit over het wisselbeleid van Schmidt. "Het hield me echt bezig dat ik steeds gewisseld werd bij PSV", stelt de Israëliër, die benadrukt dat hij vaak naar de kant werd gehaald als wedstrijden op het punt stonden beslist te worden. "Ik heb er met de trainer over gesproken. Bekijk mijn statistieken: na de zeventigste minuut heb ik de meeste doelpunten gemaakt in mijn carrière."

Schmidt had geen boodschap aan de oproep van Zahavi. "Ik liet de statistieken aan de trainer zien, maar hij vertelde me daar niet geïnteresseerd in te zijn", sombert de aanvaller. "Wel dat hij blij met me was, maar dat hij me meerdere wedstrijden nodig had. Maar per minuten speeltijd in de competitie had ik na Sébastien Haller van Ajax de meeste doelpunten. Wat dat betreft was het geweldig."