Bijltjesdag in Almelo: Heracles breekt met technisch directeur én voorzitter

23 mei 2022 om 22:06
Laatste update: 23 mei 2022 om 22:21

Tim Gilissen vertrekt als technisch directeur bij Heracles Almelo. Na de degradatie van afgelopen weekend is in goed overleg met de club besloten dat hij zijn toekomst elders moet voortzetten.

Dat maakt Heracles Almelo maandagavond via de officiële kanalen bekend. In een korte verklaring op de clubsite laat Gilissen weten waarom beide partijen tot dit besluit zijn gekomen. "De afgelopen drie jaren heb ik met hart en ziel mijn inhoudelijke bijdrage geleverd aan de sportieve successen van Heracles Almelo. Daar zitten vele mooie momenten bij. Na de recente degradatie zijn het bestuur en ik samen tot de conclusie gekomen de weg vrij te maken voor een spoedige terugkeer van de club in de Eredivisie."

Gilissen kwam in 2019 bij Heracles en was verantwoordelijk voor de sportieve prestaties van de club. "In het bijzonder wil ik het bestuur en Rob Toussaint als algemeen directeur bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen. Ik wens de club, de supporters en de sponsoren veel sportief succes voor de toekomst."

Voorzitter treedt terug
Behalve het vertrek van Gilissen treedt er nog een verandering op in het bestuur van Heracles. Ook voorzitter Hans Bredewoud treedt per direct terug. Bredewoud was de voorbije vijftien jaar onbezoldigd bestuurlijk actief bij de club. 'Zijn werkzaamheden worden voorlopig waargenomen door het bestuur', klinkt het. "Alle jaren heb ik me met ziel en zaligheid voor onze club ingezet. Het afgelopen seizoen kenmerkte zich door uitersten en tegenstellingen. Met z'n allen hebben we er alles aan gedaan om de club te behoeden voor degradatie. Tot onze spijt is dat helaas niet gelukt", reageert Bredewoud.