Drenthe: 'Waarschijnlijk naar Benidorm, dat Rotterdamse gevoel, je weet toch'

Drenthe: 'Waarschijnlijk naar Benidorm, dat Rotterdamse gevoel, je weet toch'

24 May - 07:52
32

De voor Real Murcia uitkomende Royston Drenthe gaat in Spanje kijken naar de Conference League-finale tussen Feyenoord en AS Roma. De 35-jarige linkspoot gaat vooral kijken naar 'opvolger' Tyrell Malacia.

Drenthe is onder de indruk van de huidige linksback van Feyenoord. "Ik denk dat ik sowieso een hoop van mezelf in hem als Rotterdamse jongen herken. Het is mooi om te zien dat hij zich niet alleen zo heeft opgewerkt tot vaste waarde, maar tot een héle belangrijke pion binnen Feyenoord 1. Daar kan ik met genot naar kijken", vertelt de enkelvoudig Oranje-international aan De Telegraaf.

Volgens Drenthe is Malacia al wel toe aan een stap hogerop. "Hij kan makkelijk vergeleken worden met een linksback als Ferland Mendy bij Real Madrid", klinkt het. "Hij moet alleen nog getoetst worden wanneer een wedstrijd ineens een andere wending krijgt bijvoorbeeld op het hoogste niveau. Hij is bijna daar om zich te meten met dat soort gasten. Daar heb je de juiste stap voor nodig."

De oud-speler van onder meer Feyenoord, Real Madrid, Everton, Sparta en Kozakken Boys zal de finale vanuit Spanje volgen. "Ik had in Nederland willen zijn om die sfeer mee te maken, ik weet wat het betekent voor de mensen in Rotterdam", verklaart Drenthe, die nu op zoek moet naar een alternatief. "Waarschijnlijk ga ik naar Benidorm, daar is een fijn Nederlands barretje genaamd Moby Dick. Ik moet wel dat Rotterdamse gevoel om me heen hebben, je weet toch. Als Feyenoord in de finale staat, ga ik niet in mijn eentje thuis voor de buis zitten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s