Toornstra krijgt bijval: 'Dat van Jut en Jul-competitie is natuurlijk niet waar'

Toornstra krijgt bijval: 'Dat van Jut en Jul-competitie is natuurlijk niet waar'

24 May - 17:20
83

Kees van Wonderen vindt het enorm knap wat Feyenoord in Europees opzicht heeft gepresteerd dit seizoen. De naar sc Heerenveen vertrekkende trainer was in 2002 onderdeel van het Feyenoord dat de laatste Europese prijs van de club in de wacht sleepte.

Onder meer Louis van Gaal noemde de Conference League een 'Jut en Jul-competitie'. Waar Jens Toornstra zich al niet kon vinden in de woorden van de bondscoach, vindt ook Van Wonderen deze benaming onterecht. "Dat van die Jut en Jul-competitie is natuurlijk niet waar. Ze hebben uitstekende clubs uitgeschakeld. Olympique Marseille, AS Roma: dat zijn clubs die ook in de Europa League of zelfs de Champions League niet zouden misstaan", laat hij optekenen door het Algemeen Dagblad.

"Daarnaast vind ik het mooi dat Feyenoord ook in de Conference League weer een primeur binnen kan halen. Als Feyenoord als eerste Nederlandse club ook deze prijs weer wint, dat past in de clubgeschiedenis", aldus Van Wonderen. De Stadionclub won ook als eerste Nederlandse club de Europa Cup en de UEFA Cup.

Van Wonderen krijgt bijval van Rinus Iraël, die stelt dat het niveau van de Eredivisie de voorbije jaren omhoog is gegaan. "Het is minder naïef dan een tijd geleden. Neem nou dat centrum van Feyenoord, met Gernot Trauner en Marcos Senesi. Dat is gewoon een goed duo. Heel volwassen ook."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s