Toornstra wijst Van Gaal terecht: 'Ik vind het nogal dramatisch omschreven'

Toornstra wijst Van Gaal terecht: 'Ik vind het nogal dramatisch omschreven'

23 May - 22:59
175

Jens Toornstra vindt dat er dit seizoen bij vlagen denigrerend over de Conference League gesproken is. De Feyenoord-aanvoerder weerlegt de negativiteit omtrent het Europese toernooi en stelt dat de Rotterdammers terecht in de finale staan.

In juni vorig jaar begon Feyenoord in de eerste voorrondes van de eerste editie van de Conference League. "We wisten niet zo goed wat we ervan moesten verwachten", erkent Toornstra in gesprek met Feyenoord TV. "Het deelnemersveld was opgevuld met clubs die we niet eerder hebben gezien, maar als je ziet welke clubs wij tegen zijn gekomen en hebben moeten verslaan om hier te komen..."

Onder meer bondscoach Louis van Gaal noemde de Conference League een Jut en Jul-competitie. "Er werd gesproken van een Jut en Jul-competitie. Tuurlijk zijn er tegenstanders die je misschien niet kent, maar Jut en Jul vind ik nogal dramatisch omschreven", aldus Toornstra. "Het zijn de beste clubs uit een bepaald land. We hebben ons er goed doorheen geslagen en staan terecht in de finale."

Feyenoord treft woensdagavond AS Roma in de eindstrijd van het toernooi. Bij winst pakt de Stadionclub de eerste Europese prijs in twintig jaar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s