Bruiloft én dienstplicht zitten Vitesse dwars in finale: Absoluut ergerlijk

Bruiloft én dienstplicht zitten Vitesse dwars in finale: "Absoluut ergerlijk"

25 May - 20:29 Laatste update: 20:40
15

Vitesse-trainer Thomas Letsch beleeft geen ideale voorbereiding op de play-offs tegen AZ, met Europees voetbal als inzet. Eli Dasa is afgehaakt omdat hij gaat trouwen, maar ook Alois Dominik Oroz lijkt niet inzetbaar.

De 21-jarige verdediger heeft een Kroatische voetbalnationaliteit, maar is geboren in Oostenrijk. Daar zit hij al sinds maart, omdat hij zijn dienstplicht nog moet voldoen, tot ontsteltenis van Letsch. "Het geval-Oroz is absoluut ergerlijk. De fout ligt niet bij Vitesse. We hebben niets nagelaten, maar de speler heeft dat gedaan. Dat is allesbehalve goed en niet acceptabel", aldus de trainer, die al twee maanden niet over Oroz kan beschikken, geciteerd door De Telegraaf. "In dit soort wedstrijden zou je een speler als Oroz goed kunnen gebruiken met zijn kopkracht, maar het is nu eenmaal zo."

Achterin houdt Letsch nauwelijks opties over. Jacob Rasmussen en Maximilian Wittek zijn al langere tijd afwezig en Enzo Cornelisse was zondag tegen FC Utrecht niet aanwezig. Letsch moet nu in de jeugdopleiding rondkijken. "Daarom doen we nu een beroep op Marcus Steffen, die tegen FC Utrecht zijn debuut heeft gemaakt, en Giovanni van Zwam van het tweede elftal. Nu moeten zij deze rollen vervullen."

Vitesse strijdt in een tweeluik met AZ om Europees voetbal. De heenwedstrijd in Arnhem is op donderdagavond, de return in Alkmaar op zondagmiddag.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s