Gedoodverfde opvolger van Gravenberch waarschuwt Ajax: 'Tijd om te spelen'

Gedoodverfde opvolger van Gravenberch waarschuwt Ajax: 'Tijd om te spelen'

26 May - 07:48
82

Kenneth Taylor wil spelen, vertelt de twintigjarige middenvelder van Ajax in een interview met Ajax Life. Het liefst in Amsterdam, maar een vertrek is niet uitgesloten.

Taylor speelde zich in de laatste weken van het seizoen geruisloos in de basiself van Erik ten Hag en dat smaakt naar meer. De gedoodverfde opvolger van generatiegenoot Ryan Gravenberch speelt 'het liefst nog honderd, tweehonderd wedstrijden voor Ajax', maar lijkt op dit moment nog geen zekerheden te voelen.

"Volgend seizoen wil ik beginnen zoals ik afgelopen seizoen ben geëindigd", zegt Taylor, die bij Ajax onder contract staat tot de zomer van 2024 en binnenkort te maken krijgt met Alfred Schreuder. "Voor mijn gevoel is het gewoon tijd een jaar lang te spelen. Het liefst bij Ajax, dat mag duidelijk zijn."

"Ik heb elf jaar in de beste opleiding ter wereld gespeeld, vanaf het allereerste jeugdelftal, met slechts één doel: slagen bij Ajax. En ik ben iemand die zijn doelen graag haalt. Het liefst speel ik nog honderd, tweehonderd wedstrijden voor Ajax en verlaat ik de club straks voor veel geld."

"Maar ja, dan moet ik wel het nodige vertrouwen krijgen van de club, anders word ik gedwongen voor mezelf te kiezen", waarschuwt Taylor. "Wat gaat Ajax doen? Ze doen misschien een dure aankoop. Dat is ook Ajax. Je bent de beste club van Nederland, dus concurrentie is er altijd, dat is logisch. Het wordt wat dat betreft een belangrijke zomer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s