Ligue 1 slaat snoeihard terug: 'Real en Barça kregen illegale staatssteun'

Ligue 1 slaat snoeihard terug: 'Real en Barça kregen illegale staatssteun'

26 mei - 20:21
55

Frankrijk en Spanje staan lijnrecht tegenover elkaar na de beslissing van Kylian Mbappé om Real Madrid af te wijzen en Paris Saint-Germain trouw te blijven. Voorzitter Vincent Labrune van Ligue 1-organisator LFP slaat hard terug naar La Liga-preses Javier Tebas.

Tebas sprak moord en brand over de vermeende monsteraanbieding van PSG. 'Wat PSG gaat doen met Mbappé na het lijden van 700 miljoen euro verlies in de afgelopen seizoenen en het hebben van meer dan 600 miljoen aan loonkosten, is een belediging voor het voetbal. El-Khelaïfi (voorzitter van PSG, red.) is net zo gevaarlijk als de Super League', liet hij weten op Twitter. La Liga kondigde bovendien aan stappen te willen nemen.

UEFA-baas Aleksander Ceferin gaf eerder donderdag aan niet echt gediend te zijn van de bemoeienis van de Spanjaarden. Ook de LFP rekent nu af met Tebas. "Het feit dat u publiekelijk en herhaaldelijk dit standpunt inneemt tegen de Ligue 1 en dat u denigrerend doet over onze competitie en onze clubs, is onacceptabel en bovendien volledig onjuist', zo schrijft Labrune. 'En nu heeft u het met uw respectloze en denigrerende uitspraken gemikt op Kylian Mbappé, één van de beste aanvallers ter wereld. Hij is ondanks een soortgelijk aanbod simpelweg niet naar jouw competitie gegaan.'

Labrune vindt het ook een gevalletje 'de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet'. 'Real Madrid heeft momenteel twee van de best betaalde spelers in het wereldvoetbal op de bank zitten", doelt hij op Eden Hazard en Gareth Bale. 'En Barcelona heeft naar verluidt een schuld van 1,5 miljard euro en dit ondanks het oordeel van het Europese Hof van Justitie dat Real Madrid en Barcelona profiteerden van illegale staatssteun.'

Mbappé gaat bij PSG naar verluidt zo'n 50 miljoen euro per seizoen verdienen. Ook krijgt de 23-jarige aanvaller een tekenbonus van 130 miljoen euro.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie