Roda troeft Excelsior en Go Ahead af en presenteert nieuwe rechtsback

Roda troeft Excelsior en Go Ahead af en presenteert nieuwe rechtsback

27 May - 13:39
14

Roda JC heeft zijn eerste nieuweling voor komend seizoen vastgelegd. Rechtsback Boyd Reith komt over van Helmond Sport en heeft voor twee seizoenen getekend in Kerkrade, inclusief optie voor nog een jaar.

Reith werd opgeleid bij Feyenoord, zat in 2019 één keer bij de wedstrijdselectie van Sparta en brak door bij Helmond Sport. In twee seizoenen tijd speelde hij 71 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden, waarin hij de interesse van Roda JC, Go Ahead Eagles en Excelsior wekte. De Limburgers hebben nu dus toegeslagen. "We volgen Boyd al een tijdje en zijn onder de indruk van zijn verdedigende én aanvallende kwaliteiten. Met zijn loopvermogen, wilskracht en aanvallende kwaliteiten zijn wij ervan overtuigd dat Boyd van meerwaarde is voor het elftal", laat trainer Jurgen Streppel weten via de clubkanalen.

Met Reith wordt het transfervrije vertrek van routiniers Stefano Marzo en Pele van Anholt opgevangen. "Ik denk dat ik de afgelopen twee seizoenen op persoonlijk vlak stappen heb gezet, ervaring heb opgedaan en daarom ook klaar ben voor een vervolgstap. De ambities van de club en de trainer om de stap naar de Eredivisie te maken spreken mij erg aan", laat hij weten.

Roda werd vorig seizoen vijfde, maar strandde in de eerste ronde van de play-offs tegen Excelsior. Vorig seizoen moet de jacht op promotie hoogstwaarschijnlijk voortgezet worden zonder smaakmakers Dylan Vente en Patrick Pflücke: voor beiden is interesse.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s