Sparta lijkt Eredivisie-strijd om gewilde Pflücke te gaan winnen

Sparta lijkt Eredivisie-strijd om gewilde Pflücke te gaan winnen

26 mei - 08:30
66 Reacties

Tim van Duijn

Patrick Pflücke is op weg naar de Eredivisie. Volgens bronnen rond de Kasteelclub heeft de gewilde Duitser een akkoord bereikt met Sparta. Pflücke komt transfervrij over van Roda JC.

De 25-jarige Pflücke heeft zijn vurige Eredivisie-wens nooit onder stoelen of banken gestoken en omdat Roda ook volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie speelt, was Pflücke voor de club niet meer te behouden. De Duitser heeft in Kerkrade veel interesse af weten te dwingen. Meerdere clubs uit de Eredivisie zaten achter hem aan en Sparta gaat de strijd naar alle waarschijnlijkheid winnen.

Mede dankzij Pflücke's statistieken (het afgelopen seizoen 14 goals en 13 assists) stond hij bij een aantal Eredivisie-clubs hoog op de verlanglijst. SC Heerenveen informeerde afgelopen winter en bleef geïnteresseerd, hoewel onduidelijk is of die club tot het laatste moment meegedaan heeft. Ook Go Ahead Eagles en FC Emmen zagen het in hem zitten. Maar niet alleen uit de Eredivisie was er belangstelling, ook clubs uit bijvoorbeeld Zwitserland, Denemarken en Frankrijk lagen op de loer.

"Ik ben hier altijd eerlijk over geweest naar iedereen: ik wil gewoon Eredivisie-voetbal spelen", vertelde Pflücke vorig jaar in een interview met VoetbalPrimeur. "Ik ben inmiddels al 25, dus als ik ooit een stap wil maken, moet ik dat nu doen. De kans is groter als ik 25 ben dan wanneer ik dertig ben. Iedereen wil toch het hoogst haalbare?"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie