Jansen 'apetrots' bij AZ: 'Eerlijk: er ging wel wat door me heen, heel mooi'

Jansen 'apetrots' bij AZ: 'Eerlijk: er ging wel wat door me heen, heel mooi'

27 May - 19:15 Laatste update: 19:27
95

Pascal Jansen is 'apetrots' op Bruno Martins Indi. De dertigjarige verdediger is vijf jaar na zijn laatste interland weer opgeroepen voor het Nederlands elftal. Jansen benadrukt ook dat Martins Indi van grote waarde is bij AZ.

Vrijdagmiddag werd bekend dat Martins Indi weer bij Oranje zit. Jansen hoorde het van de verdediger zelf. "Ik hoorde dat Bruun mij wilde spreken", laat de AZ-coach optekenen door De Telegraaf. "Aanvankelijk dacht ik: wat zit hij toch te dralen. Hij wil het vast nog even over de wedstrijd van gisteren (donderdag, red.) tegen Vitesse hebben. Maar toen vertelde hij dat de bondscoach hem weer bij het Nederlands elftal had gehaald. Heel bijzonder."

Bij Jansen kwam zijn eerste gesprek met Martins Indi, rond zijn overstap naar Alkmaar, daardoor weer naar boven. "Ik vroeg naar zijn doelstellingen en ambities. Hij had er een paar, vertelde hij. Waaronder een comeback in de Oranje-selectie. Daarom vind ik het zo mooi dat dit werkelijkheid is geworden. Eerlijk: er ging wel wat door mij heen, want ik ben er apetrots op dat hij dit voor elkaar heeft gekregen."

Tot slot benadrukt de coach dat Martins Indi één van de sterkhouders is bij AZ. "Zijn impact op het elftal is immens groot. Zowel binnen als buiten de lijnen is Bruno een op en top professional, één van onze cultuurbewakers. Hij is uitermate belangrijk voor de ontwikkeling van de jonge jongens. Hij, die al zoveel heeft meegemaakt, laat zien hoe je het vak moet beleven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s