PSV was beangstigd: 'Gevoel dat Ajax alle prijzen zou gaan ophalen'

PSV was beangstigd: 'Gevoel dat Ajax alle prijzen zou gaan ophalen'

28 May - 07:29
217

Toon Gerbrands, afzwaaiend algemeen directeur bij PSV, stelt dat de laatste bekerwinst op Ajax om meerdere redenen uniek is. Het kersvers erelid is blij dat hij met een prijs afscheid neemt.

"De ontlading was groot", herinnert Gerbrands de bewuste dag zich in gesprek met Voetbal International. Ajax kwam in De Kuip op voorsprong, maar in de eerste vijf minuten na rust kantelde PSV via Érick Gutiérrez en Cody Gakpo de wedstrijd. "Dat het een finale tegen Ajax was, speelde een rol. Als we de beker tegen Vitesse hadden gewonnen was het ook fijn geweest, maar wel met een andere ontlading."

Gerbrands onthult dat de Eindhovenaren tot op het bot gemotiveerd waren om de KNVB Beker te winnen. "De sfeer in De Kuip, het wedstrijdverloop, het tijdstip drie dagen na Leicester City wat eigenlijk niet kon, en het gevoel dat Ajax alle prijzen zou gaan ophalen. Dat speelde allemaal mee." Eenmaal terug in Brabant werd de overwinning op de Amsterdammers goed gevierd. "Zie hoe het gevierd werd. Zo is een beker nog nooit gevierd hier."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s