Genk heeft alsnog beet na mislopen Van Bommel, weg vrij voor Buijs

Genk heeft alsnog beet na mislopen Van Bommel, weg vrij voor Buijs

28 May - 14:13 Laatste update: 14:21
26

KRC Genk dacht aan Mark van Bommel – die inmiddels is aangesteld door Royal Antwerp FC – maar heeft inmiddels doorgeschakeld. Wouter Vrancken komt over van KV Mechelen, dat juist op het punt staat om Danny Buijs als opvolger aan te stellen.

Dat kondigt KRC Genk zaterdag aan via de officiële kanalen. De trainer heeft zijn handtekening onder een contract voor onbepaalde duur gezet en wordt bijgestaan door onder meer twee oude Eredivisie-bekenden: assistent Kevin Van Dessel (ex-NAC Breda, -Roda JC en -VVV-Venlo) verruilt Mechelen ook voor Genk, Jan Wuytens (ex-Heracles Almelo, -FC Utrecht en -AZ) schuift door uit de jeugdopleiding.

Genk heeft een tegenvallend seizoen achter de rug, ontsloeg John van de Brom begin december en liep uiteindelijk Europees voetbal mis. Vrancken heeft vier succesvolle jaren bij KV Mechelen achter de rug: in 2019 promoveerden De Kakkers én wonnen ze de beker, daarna nestelde de club zich weer in de subtop van de Jupiler Pro League. De bij FC Groningen vertrokken Buijs zal Achter De Kazerne het stokje overnemen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s