Sneijder bereidde zich met 'paar drankjes' voor op Champions League-finale

Sneijder bereidde zich met 'paar drankjes' voor op Champions League-finale

28 May - 20:11
47

Een paar drankjes voor een belangrijke voetbalwedstrijd kunnen best, weet ervaringsdeskundige Wesley Sneijder. De recordinternational van Oranje deed dat ook toen hij in 2010 de Champions League won met Internazionale.

Inter beleefde sowieso al een topseizoen en won ook de Serie A en de Coppa Italia. In de eindstrijd van de Champions League wachtte het Bayern München van Louis van Gaal, Mark van Bommel en Arjen Robben. "We speelden in Madrid en we zaten in het hotel, dat ik heel goed kende, want daar verbleef ik ook met Real Madrid toentertijd. Op een gegeven moment kwamen we bij elkaar op de kamer, zoals elke wedstrijd. En daar heb je een minibar…", blikt hij bij RTL7 terug.

Daar maakten de Interisti ook gebruik van, ook al speelden ze een dag later de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. "Op een gegeven moment zeiden we: we nemen elke wedstrijd twee, drie drankjes om goed te slapen, dus waarom nu niet? Toen hebben we met een groepje weer een paar drankjes genomen, zijn we lekker in slaap gevallen en de volgende ochtend waren we fris en fruitig. En de beker meegenomen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s