Vijf rode kaarten in amateurduel: 'En daar had Sneijder een flink aandeel in'

Vijf rode kaarten in amateurduel: 'En daar had Sneijder een flink aandeel in'

27-05-2022 07:32
30

De ontknoping in de amateurcompetities nadert en hoofdklassers VV DUNO en DHSC maakten er op Hemelvaartsdag een zinderende wedstrijd van. Onder toeziend oog van recordinternational Wesley Sneijder werden vijf rode kaarten getrokken en won de thuisploeg in de laatste minuut met 2-1.

Sneijder was ook aanwezig in Doorwerth om zijn Utrechtse cluppie aan het werk te zien. Voormalig Eredivisie-topscorer Mounir El Hamdaoui kreeg voor rust rood, net als twee spelers van DUNO. "En daar had Sneijder vanaf de bank met zijn constante gepraat tegen scheids- en grensrechter een flink aandeel in", liet DUNO-trainer Gerrit-Jan Barten na afloop weten aan de Gelderlander. "Die zat er de hele tijd bovenop: heb je dat gezien?, riep hij tegen de grens bij onze eerste rode kaart. Natuurlijk zegt zo'n vent 'ja' tegen de recordinternational."

Uiteindelijk won DUNO vlak voor tijd nog, dankzij Ajax-fan Julian Hensen, die zelfs een tattoo met het clublogo op zijn bovenbeen heeft. "Ik heb zelfs een seizoenkaart daar, dit is echt een droom voor me", aldus de matchwinner. "Dit is een sprookje, ja: al die jaren heb ik Sneijder zijn goals zien maken voor Ajax en voor Oranje, en nu ziet hij mij voor zíjn neus scoren."