Kishna lijkt op weg naar ADO-exit: Er zijn gewoon nul aanknopingspunten

Kishna lijkt op weg naar ADO-exit: "Er zijn gewoon nul aanknopingspunten"

30-05-2022 12:55 Laatste update: 16:21
23

Tim van Duijn

Het moet raar lopen wil Ricardo Kishna ook na dit seizoen voor ADO Den Haag spelen. Na de verloren promotiewedstrijd tegen Excelsior is hij duidelijk over de gang van zaken rond de club: een langer verblijf is niet uitgesloten, maar wel heel ver weg.

Kishna had het tijdperk-ADO af willen sluiten met promotie naar de Eredivisie, maar in de slotfase tegen Excelsior ging mis wat er maar mis kon gaan en dus staat de club met lege handen. Teleurgesteld kwam Kishna een half uurtje na de wedstrijd de mixed-zone in. Al dekt 'teleurgesteld' de lading niet echt: Kishna zit er helemaal doorheen.

"Je staat met 3-0 voor en bent iedere minuut van de wedstrijd beter geweest. Dan krijg je rood, maar ook dan is er nog steeds niet veel aan de hand. Na de 3-1 stort het helemaal in elkaar, ongelooflijk. Het kan gewoon niet zo zijn dat je er nog drie tegen krijgt", zegt Kishna, die het voelde aankomen. "Ik zag al dat we naar achter gingen lopen, er sloop een soort angst in de ploeg. Dat je denkt: het zal toch niet gebeuren? We hadden hem al binnen en geven het zo weg... In de kleedkamer was het stil. We hebben keihard geknokt om hier te komen en de play-offs goed af te sluiten. Alles ging zoals het zou moeten gaan en dan dit... Je vergooit het hele seizoen in twaalf minuten tijd. Echt bizar man."

ADO kende een seizoen van uitersten. Het is bijzonder dat de club überhaupt zover gekomen is. Het is dit seizoen veel over ADO gegaan en zeker niet altijd in positieve zin. "Je hebt zo'n k*tjaar gehad door van alles. Gezeik om premies, de overname, puntenaftrek.. Toch zijn we er als groep zo sterk mee omgegaan. Ik vergeet even dat er ook nog een trainer is ontslagen. De meeste spelers maken dit niet eens mee in drie seizoenen, wij in één jaar."

Toekomst
Kishna werd in de tweede helft naar de kant gehaald. Een soort afscheidswissel ("zo voelde het ook"), omdat hij hard op weg is naar de uitgang bij ADO. "Ik wil niet mee in de huidige koers van de club, maar kan tegelijkertijd niet zeggen dat het helemaal afgesloten is. De kans is wel heel klein dat ik hier blijf. Waar het vanaf hangt? Er is met mij niets gecommuniceerd, geen plan richting de toekomst of iets. Ik heb geen idee wie er volgend jaar voor de groep staat en wie de directeur wordt. Er zijn gewoon nul aanknopingspunten. Het enige waarvoor ik de liefde voelde zijn de supporters en de spelersgroep. Die hadden het zo verdiend om naar de Eredivisie te gaan."