'Als United zich meldt, ga je heus niet zeggen: ik blijf nog een jaar bij Ajax'

'Als United zich meldt, ga je heus niet zeggen: ik blijf nog een jaar bij Ajax'

31-05-2022 17:42
120

Marciano Vink denkt dat een vertrek van Jurriën Timber een enorme aderlating zou zijn voor Ajax, maar de ESPN-analist kijkt niet vreemd op als de twintigjarige verdediger voor een transfer kiest. Het Manchester United van Erik ten Hag zit achter Timber aan.

Timber groeide het afgelopen seizoen uit tot steunpilaar bij Ajax en international van Oranje. Ten Hag wil hem graag mee nemen naar Manchester. "Die jongen is onmisbaar achterin bij Ajax", oordeelt Vink in gesprek met Ajax Life. "Timber heeft dit seizoen laten zien dat hij altijd top is als het erom gaat. Ook in Oranje. Er is geen moment waarvan ik zeg: dat was nou heel slecht. Hij heeft een constant, hoog niveau gehaald."

Daarom gaat Vink ook niet mee in het verhaal dat Timber beter nog een jaar bij Ajax kan blijven, mede met het oog op het WK in Qatar. "Goed is goed. Timber is bovendien heel stabiel in zijn hoofd, zo'n jongen komt overal bovendrijven, bij welke topclub je hem ook neerzet. Dus als er straks een mooie aanbieding komt van een hele mooie club? Waarom niet?"

"Ik heb geen zin om achter de meute aan te lopen en te zeggen: hij is veel te jong om naar de Premier League te gaan", vervolgt de analist. "Timber is zeker een optie voor Erik ten Hag bij Manchester United, denk ik. Net als Antony. Als Manchester United zich meldt, ga je heus niet zeggen: ik blijf nog een jaar bij Ajax. Waarom zou je?"

Volgens The Guardian heeft United inmiddels contact met Ajax. De Nederlandse kampioen schat de waarde van de verdediger op ongeveer vijftig miljoen euro, meldt de Britse krant. Zijn contract loopt nog twee jaar door, tot medio 2024.