Union verbijsterd door plots vertrek van trainer: 'Gaan juridische stappen nemen'

Union verbijsterd door plots vertrek van trainer: 'Gaan juridische stappen nemen'

31-05-2022 19:44
34

Union Sint-Gillis heeft met ontsteltenis gereageerd op het spontane vertrek van trainer Felice Mazzù, die Vincent Kompany gaat opvolgen als hoofdtrainer van Anderlecht. De 56-jarige trainer behaalde grote successen met Union en mocht dit seizoen lang hopen op de landstitel in België. Union is verbijsterd en denkt eraan juridische stappen te zetten. 

Anderlecht presenteerde Mazzù dinsdag als opvolger van Kompany. Die bekendmaking was voor Union op zijn zachtst gezegd verrassend te noemen: de nummer twee van de kampioenschapronde zegt dat er nooit een akkoord is bereikt met Anderlecht over een eventuele overstap. Mazzù maakt gebruik van een speciale opzegconstructie die in België de wet van 3 juli 1978 wordt genoemd. 

Union liet in een statement weten niet tevreden te zijn met de handelswijze van Mazzù en gaat kijken naar juridische stappen. 'De club werd afgelopen dagen ingelicht door haar coach dat hij in gesprek was met RSC Anderlecht. Tot een overeenkomst tussen beide clubs kwam het echter niet', schrijft de club op de officiële website. 'De club is verbijsterd door deze manier van handelen van zowel haar coach als van de recordkampioen. We bekijken nu welke juridische stappen er kunnen ondernomen worden', valt te lezen. Mazzù stapte in mei van 2020 in als trainer bij Union en behaalde daar grote successen.