L'Équipe: Real Madrid drukt door en zorgt voor transferklapper van ruim 80 miljoen

1 juni om 08:57

Kersvers Champions League-winnaar Real Madrid staat op het punt om voor de grootste klapper van deze transferzomer te zorgen. De Koninklijke gaat het hoog aangeschreven AS Monaco-talent Aurélien Tchouaméni voor ruim tachtig miljoen euro overnemen, meldt L'Équipe.

Tchouaméni werd begin 2020 overgenomen van Girondins de Bordeaux en heeft sindsdien grote indruk gemaakt in de 95 wedstrijden die hij voor AS Monaco heeft gespeeld. De interesse van Real Madrid sluimert al langer en is volgens L'Équipe in een stroomversnelling geraakt. Paris Saint-Germain – dat Kylian Mbappé al ternauwernood uit handen van Real Madrid hield – was ook geïnteresseerd, maar Tchouaméni staat op het punt om naar de Spaanse hoofdstad te verkassen.

Real Madrid zal diep in de buidel moeten tasten om de transfer rond te maken: Tchouaméni moet liefst tachtig miljoen euro plus bonussen kosten. De Franse sportkrant verwacht echter dat de deal snel beklonken wordt, misschien zelfs voor het Nations League-duel tussen Frankrijk en Denemarken van vrijdag.