Dortmund strikt FC Eindhoven-uitblinker: 'Raar hè, het is bijna een droom'

Dortmund strikt FC Eindhoven-uitblinker: 'Raar hè, het is bijna een droom'

01-06-2022 16:28
29

Borussia Dortmund shopt in de Keuken Kampioen Divisie. Valentino Vermeulen, als wingback één van de uitblinkers van FC Eindhoven, maakt de overstap naar de Duitse topclub.

Vermeulen maakte afgelopen indruk op de Eindhovense rechterflank: in 36 wedstrijden was hij goed voor vier goals en acht assists. Het twintigjarige talent begon in de jeugdopleiding van Willem II, verkaste vijf jaar geleden naar FC Eindhoven en speelde er 74 wedstrijden in de hoofdmacht. Nu pikt Borussia Dortmund hem transfervrij op. Vermeulen heeft voor drie jaar getekend.

"Raar hè", reageert Vermeulen, die al enkele maanden in gesprek was met Dortmund, tegenover het Eindhovens Dagblad. "We kunnen het nog niet helemaal beseffen. Dortmund, een van de grootste clubs binnen Europa. Prachtig. En dat publiek, die fans. Het is bijna een droom." Hij sluit in eerste instantie aan bij de beloften, die uitkomen op het derde niveau. "Binnen twee jaar bij het eerste elftal, dat is het doel."

Marc Scheepers, technisch manager van Eindhoven, toont zich trots op de clubsite. "Uiteraard hebben we ons best gedaan om Valentino in Eindhoven te houden, maar na zo’n exceptioneel goed seizoen weet je dat er interesse van andere clubs komt. Dat een club als Borussia Dortmund nu de volgende stap is voor Valentino maakt de club ook ontzettend trots."