Boadu erkent problemen: 'Ik waardeer het enorm, hij hoefde niet langs te komen'

Boadu erkent problemen: 'Ik waardeer het enorm, hij hoefde niet langs te komen'

01-06-2022 22:01
38

Myron Boadu was wegens zijn instelling een tijdje uit beeld bij Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi, maar de ruis op de lijn is uitgesproken. De AS Monaco-aanvaller weet na een verhelderend gesprek wat hem te doen staat.

Boadu werd in november vorig jaar niet opgeroepen voor de wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Gibraltar en Bulgarije. "De trainer verwachtte meer van mij", laat hij optekenen door De Telegraaf. Volgens de aanvaller ging hij te laconiek om met zijn voorbeeldfunctie. "Hij zei: De jongens kijken naar je op, je hebt al het nodige bereikt. Straal dat uit."

In maart zou de frictie tussen de twee uitgesproken worden, maar destijds zat Boadu wegens een blessure niet bij de selectie. "De bondscoach zei toen wel dat we nog een paar dingen moesten uitspreken. Omdat er wel wat was gebeurd." Tweeënhalve week geleden kwam Van de Looi speciaal langs in Monaco, om ervoor te zorgen dat er deze interlandperiode met een schone lei begonnen kon worden. "Dat waardeer ik enorm. Hij hoefde niet langs te komen, hè", reageert Boadu. "Er zitten genoeg goede spelers in onze selectie. Hij gaf mij daarmee het gevoel dat ik belangrijk kan zijn voor het team en dat hij dat óók zo ziet."

Jong Oranje speelt de komende twee weken drie cruciale EK-kwalificatiewedstrijden tegen Jong Moldavië, Jong Gibraltar en Jong Wales. Wanneer de ploeg van Van de Looi negen punten pakt, is het verzekerd van deelname aan het EK 2023 in Roemenië en Georgië.