Update: 'Newcastle United heeft Franse spits voor 35 miljoen euro binnen'

5 juni om 12:45
Laatste update: 5 juni om 12:44

Newcastle United is dicht bij de eerste grote aankoop voor het nieuwe seizoen. Volgens Fabrizio Romano en RMC Sport heeft de puissant rijke Premier League-club een akkoord bereikt met Stade de Reims over de transfer van Hugo Ekitike.

Volgens RMC tast Newcastle diep in de buidel. The Magpies betalen 36 miljoen euro, plus tien miljoen aan mogelijke bonussen voor de pas negentienjarige spits. Voor Ekitike ligt een contract voor vijf jaar klaar op St. James' Park. Hij speelde zich in de kijker van het ambitieuze Newcastle door in 24 Ligue 1-duels tien keer te scoren en vier assists te geven.

De 1.90 meter lange Fransman lijkt de eerste grote aankoop van Newcastle te worden voor het nieuwe seizoen. De club lijkt voor nog meer vuurwerk te willen zorgen. Zo staat Sven Botman al lange tijd in de belangstelling, net als onder meer Lucas Paquetá van Olympique Lyon.

Ekitike stond overigens ook op de radar bij Borussia Dortmund. De Duitse club zou nu nog twee opties hebben: Ajax-spits Sébastien Haller en Sasa Kalajdzic van VfB Stuttgart. 

Update: De transfer van Ekitike naar Newcastle United is op een haar na rond. De Premier League-club betaalt dertig miljoen euro plus een bedrag van vijf miljoen euro aan bonussen. De puntjes worden nu op de i gezet, meldt Fabrizio Romano.