FC Utrecht werkt mee aan Eredivisie-transfer: 'Ineens kreeg ik geen minuten meer'

FC Utrecht werkt mee aan Eredivisie-transfer: 'Ineens kreeg ik geen minuten meer'

02-06-2022 18:28
32

Remco Balk is blij met zijn huurtransfer van FC Utrecht naar SC Cambuur. Na een trainerswissel kwam de 21-jarige aanvaller niet meer aan spelen toe in de Domstad, iets wat wél in het verschiet ligt in Leeuwarden.

Balk maakte anderhalf jaar geleden de overstap van FC Groningen naar FC Utrecht. Na het ontslag van René Hake en de aanstelling van interim-trainer Rick Kruys was zijn rol plotseling uitgespeeld. "Ik weet niet waarom ik ineens geen minuten meer kreeg", reageert Balk tegenover RTV Noord.

"Ik bleef wel gewoon hard trainen, maar als je weet dat je niet gaat voetballen, dan gaat het plezier wel een beetje weg. Dat vond ik soms ook best lastig. Toen ben ik zelf ook wel gaan nadenken. Ik ben 21 en wil gewoon heel graag op Eredivisie-niveau voetballen, want ik weet dat ik dat aankan. Dan moet je echter wel een trainer hebben die je wil laten voetballen en dat was bij FC Utrecht momenteel niet het geval."

Balk speelde zeventien wedstrijden in de hoofdmacht van FC Utrecht, waarin hij niet tot scoren kwam. "Ik heb bij Utrecht wat kansen gehad, maar ze gingen er gewoon niet in. Het zat een aantal keren gewoon niet mee, een beetje pech denk ik." Bij Cambuur moet het anders. "We willen met Cambuur komend seizoen weer zo hoog mogelijk eindigen en Henk de Jong wil dat ik weer doelpunten ga maken."