'Ajax meldt zich bij Spurs: officieel bod op Bergwijn, Ajax speelt met vuur'

'Ajax meldt zich bij Spurs: officieel bod op Bergwijn, Ajax speelt met vuur'

03-06-2022 06:47 Laatste update: 06:56
266

Ajax heeft bij Tottenham Hotspur een officieel bod uitgebracht op Steven Bergwijn, meldt De Telegraaf. De Oranje-international zou welwillend tegenover een stap naar Amsterdam staan, terwijl een salarisindicatie heeft uitgewezen dat een contract voor vijf jaar tussen Bergwijn en Ajax een formaliteit is. 

De ochtendkrant weet dat Bergwijn voor twintig miljoen euro en bonussen overgenomen kan worden, al 'speelt Ajax met vuur'. Afgelopen winterstop was de regerend landskampioen ook in de markt voor Bergwijn, maar destijds staakte financieel directeur Susan Lenderink de onderhandelingen met Spurs. De wensen van Bergwijn, plus de transfersom, waren haar te gortig. Of het nu wel tot een akkoord komt, hangt ervan af of Lenderink overeenstemming bereikt met de Londenaren.

Wedden

Meer odds

Waar Erik ten Hag in de winterstop al gecharmeerd was door Bergwijn, zou zijn opvolger Alfred Schreuder hem wegens zijn diepgang, snelheid, kracht én het scorend vermogen als een absolute meerwaarde zien. Technisch directeurs Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar zouden op scherp staan, aangezien zij Schreuder koste wat kost de eerste gewenste aanwinst willen bezorgen.

Lenderink heeft desalniettemin de touwtjes in handen, weet De Telegraaf. 'Ajax loopt het risico dat Bergwijn straks door de vingers glipt', klinkt het. Hamstra en Huntelaar moeten eerst verantwoording afleggen bij Lenderink en de Raad van Commissarissen, wat de onderhandelingen vertraagt. In de tussentijd kunnen kapers op de kust toeslaan.