Ajax legt zeventienjarige jeugdspeler vast: 'Wil spelen als Neymar en Ronaldinho'

Ajax legt zeventienjarige jeugdspeler vast: 'Wil spelen als Neymar en Ronaldinho'

03-06-2022 09:35
52

Jaydon Banel heeft zijn eerste profcontract bij Ajax getekend. De zeventienjarige linksbuiten heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot de zomer van 2025 in Amsterdam houdt. 

Banel speelt al tien jaar in de jeugdelftallen van Ajax. In februari dit jaar maakte hij zijn debuut bij Jong Ajax in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Hierin liet de buitenspeler zich direct zien, door de winnende treffer (2-1) voor te bereiden. Banel kwam in totaal tot drie optredens in de Keuken Kampioen Divisie en sluit in de voorbereiding op komend seizoen definitief aan bij de selectie van John Heitinga.

"Mijn familie keek uit naar dit moment. Al die jaren waarin ik hier al rond loop hebben mij gevormd als speler", reageert Banel op de clubkanalen. "Ik wil nu basisspeler bij Jong Ajax worden en mijn stempel gaan drukken. Van daaruit wil ik naar het eerste toewerken." De buitenspeler stelt dat hij doelgericht is en beschikt over snelheid. "Ik kijk op naar Neymar en Ronaldinho. Dat zijn spelers die op dezelfde positie functioneren. Zo wil ik ook spelen. Ik ben echt gecharmeerd van hun spel."